Forskel på pudder og foundation

Hvad er forskellen på pudder og fundation? Få svaret i artiklen her.

Der er mange piger, som ikke kan finde ud af, om de skal kalde deres ansigtsmakeup for pudder, foundation, BB cream eller noget helt andet. Vi kan godt forstå det er en jungle, da der hele tiden bliver opfundet nye, smartere makeupprodukter, som hele tiden kan noget andet end de forudgående. Det er dermed uundgåeligt at de nye produkter også mister noget funktion, men vi vejleder dig i, hvad det rigtige navn er og hvad produkterne kan og ikke kan.

Pudder:

I den traditionelle forstand er en pudder en mere eller mindre transparent løs, tør pulver, som påføres med en stor pudderkvast. Pudderen blev brugt i gamle dage til at få et hvidt ansigt, mens den i moderne tid bliver brugt til at mattere ansigtet som et finish, gerne oven på fx ens flydende foundation eller BB cream.

Pudderen har efterhånden fået brunlige nuancer, og anvendes derfor af flere som et alt-i-ét produkt der både dækker farveforskelle og giver et lettere mere naturligt resultat. Det ville være mere korrekt med udtrykket “Løs foundation” men mange bruger udtrykket “pudder” selvom de altså mener en løs eller fast pulverform som farver ansigtet.

Hvis du leder efter en løs pudder, *host* mineral foundation selvfølgelig, så kig på linket her.

Leder du derimod efter én i fast form, så tag denne vej i stedet.

Fordele og ulempe ved pudder

Hvis du bruger en pudder i ordets oprindelige forstand (som en matterende afslutning uden på fx bb cream eller flydende foundation) så kan den i og for sig kun bruges som et mat lag til at tage sved og fedtede områder. Den kan i sig selv ikke dække nogle farveforskelle eller på anden vis ensarte udtrykket. En traditionel pudder er derfor i vores øjne lidt spild af penge og tid, når man i nutiden kan få løs foundation som både giver et mat udtryk og ensarter farven i ansigtet.

En løs foundation kan derfor anvendes enten for sig selv som en let farve til ansigtet hvilket giver et meget naturligt men dog let korrigeret resultat, mens den også kan anvendes som afslutning af makeuppen oven på en BB cream. Du kan finde din nye løse mineral foundation her.

Foundation:

Foundation er et meget dækkende makeupprodukt som traditionelt har været flydende, men nu også findes i flere faste og løse, tørre former. Senest har man i makeupindustrien fundet på et nyt ord, nemlig BB Cream, som skal afløse den traditionelle flydende foundation, da denne var meget tilstoppende og maske-agtig for huden.

BB creamen er den flydende foundation med en masse fugt i. Derudover har de fleste BB Creams også en smule udglattende effekt (i makeupverdnen kaldet primer), noget solfaktor og lidt antirynkeeffekt. BB Creme er dermed den flydende foundations lækre lillesøster, som kan det hele. Vores BB Cream kan du finde på linket her.

De nye tørre foundations:

Foundation er nu definitionen af et meget dækkende makupprodukt til hele ansigtet, og foundation findes derfor både som tør, fast form og i en løs udgave. Den løse foundation er som beskrevet tidligere, en mindre dækkende foundation mens den faste dækker mere lige som en traditionel foundation. Dog med den store forskel at den ikke tilstopper huden lige som de gamle foundations gjorde.

Leder du efter en fast foundation, så tag et kig på vores jojobafoundations her.

Vil du have en løs mineral foundation så hop ind på dette link til vores skønne løse mineraler.

SÅ ER DER FORSKEL PÅ PUDDER OG FOUNDATION?

Det helt korte svar må nok være nej. Ja, der er forskel hvis du spørger makeupartisterne (som ovenfor beskrevet: foundation først, så pudder) men nej, der er ikke forskel hvis du spørger kunderne. De fleste kunder bruger nemlig fejlagtigt ordene pudder og foundation i flæng om det samme formål, (at dække ansigtet) og som mange nok ved: Kunden har altid ret…