Øjenskygge der fremhæver øjenfarven

Hvilken øjenskygge bør man vælge hvis man for eksempel har grønne eller blå øjne? Vi guider dig til at vælge de øjenskygge nuancer af øjenskygger, som fremhæver din naturlige øjenfarve mest muligt.

Øjenskygge som fremhæver øjenfarvenDen rigtige farve øjenskygge

Først og fremmest, er det vigtigt at sige, at valget af den farvede øjenskygge ikke udelukkende bør baseres på, om man har blå, grønne eller blå øjne, men for eksempel også bør passe til hvilket tøj man har på og om man lægger en dag- eller aftenmakeup. Ved at anvende farver som er modsat din egen øjenfarve bliver din egen øjenfarve nemmere fremhævet, men bryder du dig ikke om farven, er der heldigvis stadigvæk muligheder for, at fremhæve din egen øjenfarve med neutrale skygger, som passer til alle øjne.

(Mere om dette sidst i indlægget)

Makeup der fremhæver grønne øjne

Komplementærfarven, altså den modsatte farve, af grøn er rød, derfor er alle farver med rødlige undertoner med til at fremhæve grønne øjne. En flot øjenskygge til grønne øjne er derfor: lilla, mørk rød og mørke varme orange nuancer. Til grønne øjne anbefaler vi for eksempel øjenskyggerne:Øjenskygge til grønne øjne

Hvis du har grønne øjne og lægger en øjenskygge med nogle af farverne ovenfor, men ikke bryder dig om den kraftige farve på hele øjenlåget, kan du også vælge at blende farven sammen med en guld, sølv eller hvid. Den lyse farve lægges inderst i øjenkrogen og den mørke duppes på den yderste tredjedel af øjet, herefter blendes farverne med en let sidelæns bevægelse. Dette gøres med en blød pensel, hvorved du får en overgang fra den ene til den anden farve – fra lys til mørk.

Øjenskygge som fremhæver brune øjne

Som tidligere beskrevet, er det bedst at anvende komplementærfarver, når man gerne vil opnå at fremhæve sin egen øjenfarve. Men da brun er en neutral farve, kan alle farver i princippet bruges til at fremhæve brune øjne. Gå derfor uden om andre neutrale farver som brun, grå og sort. Til de brune øjne er nogle farver specielt smukke, for eksempel farverne: lilla, blå og guld– vi anbefaler øjenskyggerne:

Øjenskygge til blå øjne

Blå øjne kan især fremhæves med de varme farver øjenskygge som orange, guld og peach. Hvis du har lyst hår og blå øjne er det flottest med en lysere og mere transparent farve i hverdagene, mens de kraftigere toner kan anvendes til fest– vi anbefaler øjenskyggerne:

Hvis jeg ikke bryder mig om farverne som passer til min øjenfarve?

Hvis du ikke kan lide de farver, som ideelt set fremhæver din øjenfarve, kan du enten prøve at gå efter nuancer som minder lidt om farven. For eksempel kan man bruge en gullig øjenskygge i stedet for guld eller en turkis i stedet for grøn. På den måde kan du komme i nærheden af de farver, som faktisk fremhæver din øjenfarve, uden at bruge farven fuldkommen.

Øjenskygge til grå øjne, øjenskygge som fremhæver øjenfarven guideDu kan også vælge at mikse dine øjenskygger med neutrale farver som sølv, brun, sort og hvid for et mere transparent resultat. Vi anbefaler at bruge løse øjenskygger, når man gerne vil blande farver, da disse er lettere at arbejde med.

Hvis du slet ikke bryder dig om de farver, som vil fremhæve din øjenfarve bedst muligt, kan du også vælge en øjenskygge som fremhæver din hårfarve. Læs mere om øjenskygger som fremhæver hårfarven her.

 

God fornøjelse