Contoring og strobing

Strobing er i 2015 en af de aller nyeste teknikker inden for makeuplægning. Strobing udspringer af countoring, hvor man arbejder med lys og skygge for at forme ansigtet, contoring går ud på både at arbejde med mørkere og lysere toner end ens egen hud, hvor strobing udelukkende bruger lysere nuancer. Strobing er kort sagt highlighting på et helt nyt niveau.

Hvorfor strobing frem for contoring?

Strobing får én til at se yngre ud end contoring gør, da mørkere toner i ansigtet får en til at se ældre ud. Derudover ser man også mere frisk og uskyldig ud med strobing. Ved at bruge den rigtige strobingteknik kan man få huden til at skinne (må kun skinne tilpas meget for at undgå at se fedtet ud) På den måde kommer huden til at se ekstremt glat og velplejet ud.

Strobing teknik

Når du vil bruge strobing teknikken så start med at lægge din foundation som du plejer – sørg for at anvende dagcreme under makeuppen hvis du bruger en fast foundation, så der er masser af fugt i ansigtet. En god BB cream kan også gøre jobbet for dig.

Læg mærke til hvor lyset rammer ansigtet: På kindbenene, næseryggen, hagen og ovenfor øjenbrynet. Det er hér du skal strobe med en lys highlighter. Du kan faktisk bruge hvilkensomhelst konsistens af highlighter, løs, fast eller cremet lys makeup til at highlighte med. Brug eksempelvis denne faste øjenskygge med perlemor med en finger eller en spids pensel.

Når du har påført en helt lys enten champagnefarvet eller hvid highlighter kan du bruge én med lidt mere pink i, som du påfører med en blød pensel på de samme steder som før nævnt. Dette skal blendes lidt mere ud med den bløde børste.

Til sidst påfører du en intens lys highlighter i meget små områder: På toppen af kindbenet, lige under øjenbrynet og lige over midten af læberne (under næsen) og i øjenkrogen ind mod næseryggen. Disse områder fylder ikke mere end en fingerspids, så du kan sætte denne highligter med en finger eller spids pensel, og blende den ganske lidt.

Strobing er det nyeste i 2015

Man kan tale om makeuppens tidsperioder, hvor countoring og strobing er en del af 10’ernes (2010-2019) tendenser.  Læs mere om makeuppens tidsperioder her.

Brug Lingren makeup til din strobing, så du sikrer dig en sund hud med naturmakeup.